Case KNOP

Online toegankelijkheid

Een volledig online toegankelijke en interactieve website

KNOP is specialist in digitale toegankelijkheid en helpt organisaties (met name overheden) sinds 2020 met online communicatie en dienstverlening. 

In samenwerking met Treffend & Co heeft Census gewerkt aan de techniek die de website van KNOP - samen met de bijbehorende content - volledig digitaal toegankelijk maakt. Bijvoorbeeld door de toevoeging van functionaliteiten die het mogelijk maken om de websites aan te passen qua kleurgebruik, contrast en manier van navigeren.

Project uitgevoerd in samenwerking met Treffend & Co
 • Richtlijnen

  Richtlijnen

  We hebben deze website volledig gebouwd op basis van de Web Content Accessibility Guidelines. Waarmee de website van Knop voldoet aan de officiƫle standaarden voor digitale toegankelijkheid.

 • Toegankelijkheid

  Toegankelijkheid

  De website is volledig toegankelijk voor mensen met diverse beperkingen op visueel en motorisch gebied. Zo is de website bijvoorbeeld toegankelijk voor mensen met geen of weinig zicht, volgens de standaard voor toegankelijke websites.

 • Techniek

  Techniek

  De gebruikte techniek op de website is anders: we gebruikten de juiste contrasten en de juiste lettertypes, aangeleverd door Treffend & Co. Zo is de hele website zonder muis te bedienen en leesbaar op diverse groottes. Ook voorleessoftware is te gebruiken op deze website.

KNOP: "Complexe zaken simpel maken is met deze website gelukt."

Eindresultaat

Knop is zeer tevreden met de website

De klant geeft aan dat het fijn is dat de online toegankelijkheid van de website is verbeterd. Ze geven daarmee het juiste voorbeeld van hoe er ook gewerkt kan worden aan digitale toegankelijkheid voor iedereen met een visueel of motorische beperking. 

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • MODX CMS
  • Functionaliteit om contrast aan te passen
  • Functionaliteit om website zonder muis te bedienen 
  • Toegankelijk volgens de gestelde WCAG richtlijnen
Projectteam

Het brein achter dit project

Rick

Projectmanager/Developer

Matthijs

Developer

Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.