Case

Een mobiele applicatie voor EeStairs

Een mobiele applicatie is lang niet altijd bedoeld voor externe gebruik. De mobiele applicatie van EeStairs is daar een mooi voorbeeld van. In de applicatie kan het personeel hun uren registeren of projecten inzien. Dit jaar voegt het team van Census daar een aantal nieuwe features aan toe.

Behoefte klant

EeStairs was in eerste instantie opzoek naar een betrouwbare technische partij die structureel onderhoud en updates in de (bestaande) app kan doorvoeren. In het verleden heeft Census al een applicatie voor een project van EeStairs gemaakt, waardoor wij als technische partij in beeld kwamen. Het afgelopen jaar bleken er nog wensen te zijn voor het uitbreiden van de mobiele applicatie. Hieraan kon het team van Census voldoen. 

Functionaliteiten

De mobiele applicatie is alleen bedoeld voor intern gebruik. Zo kunnen medewerkers in de app hun uren registeren en (lopende) projecten met bijbehorende locatie inzien. 

Het afgelopen jaar is de mobiele applicatie uitgebreid met de mogelijkheid om foto's van projecten te uploaden, QR codes te scannen van projecttekeningen (zodat de uren direct bij het juiste project worden gelogd) en is er een overzicht toegevoegd van de verwachte leveringen die dag. Daarnaast kunnen medewerkers via de applicatie nu ook een bon printen voor op de vracht met het projectnummer.

Technische details

De mobiele applicatie is opgebouwd met een hybride framework wat betekent dat er één 'codebase' is voor zowel Android als iOS. Het voordeel hiervan? Minder onderhoud, omdat de applicatie niet voor elk platform apart moet worden ontwikkeld. 

De applicatie is door middel van een API gekoppeld aan het inhouse CRM van EeStairs en dient dus eigenlijk als een verlengstuk van het systeem, waardoor alle data centraal is opgeslagen, maar wel via de applicatie toegankelijk is voor het personeel. 

Het proces van A tot Z

EeStairs gebruikt de mobiele applicatie voor het optimaliseren van hun interne processen. Ze hebben van te voren al goed nagedacht over de benodigde features en gewenste ontwerpen en leveren Census een plan aan. Op basis van dit plan heeft Census advies uitgebracht over de haalbaarheid en investering. 

Na akkoord zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling en het onderhoud van de applicatie. Deze fase hebben we afgerond met een testronde waarbij de medewerkers van EeStairs toegang kregen tot de nieuwe functionaliteiten. Zo konden ze direct kijken wat ze van de nieuwe features vonden. Op het moment dat de nieuwe features goed waren gekeurd, hebben wij de update livegezet. Vanaf dat moment was de mobiele applicatie bijgewerkt. 

Het resultaat

Het resultaat van de samenwerking tussen EeStairs en Census is een doorlopende ontwikkeling en verbetering van de mobiele applicatie van EeStairs. Het blijven toevoegen van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen houdt de applicatie niet alleen relevant voor de medewerkers, maar helpt ze ook bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden binnen EeStairs.

Projectteam

Het brein achter dit project

Matthijs

Developer

Tim

Developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.