MODX

De meeste cms’en zijn ontwikkeld als bouwpakket. Je hebt te maken met vaste bouwstenen. MODX biedt je veel meer flexibiliteit. Er zijn namelijk geen vooraf ingestelde technische grenzen. Je kunt jouw MODX website helemaal ontwikkelen naar eigen wens. Voor onze techneuten natuurlijk de ultieme speeltuin, maar ook goed voor jouw bedrijf of organisatie. Want geef nu toe: je bent toch niet mainstream?

 • Al meer dan 200+ MODX websites gebouwd
 • Wij hebben al tal van klanten blijgemaakt door MODX
 • Ontvang gratis en vrijblijvend een demo aan
 • Super snelle en overzichtelijk back-end van je website

Wat is MODX?

MODX is een krachtig framework voor webapplicaties en een flexibel Content Management Systeem (CMS). Hieronder benoemen we de meest belangrijke kenmerken van MODX.

Maatwerk

Het absolute voordeel van MODX is dat het je in staat stelt om unieke en op maat gemaakte webapplicaties en bijhorende functies te bouwen die aan al je wensen voldoen. Elk vraagstuk is oplosbaar. Je bent niet afhankelijk aan plugins zoals je dat bij WordPress wel bent.

Content management voor marketeers

MODX biedt ook een gebruiksvriendelijke interface voor het toevoegen en beheren van content. Marketeers kunnen eenvoudig pagina's, blogs, video's, afbeeldingen en andere media toevoegen en beheren.

E-commerce/webshop

Commerce MODX is de e-commerce extensie van MODX. Met Commerce kun je een volledig functionele online winkel bouwen binnen MODX.

API koppelingen en integraties

MODX is ook erg flexibel als het over API koppelingen gaat. Dit maakt het eenvoudig om je website met andere systemen, zoals HubSpot, AFAS, Pipedrive of Ovatic te integreren.

MODX en SEO

MODX wordt gezien als het beste CMS voor SEO/zoekmachineoptimalisatie. Ervaring heeft ons geleerd dat websites die met MODX zijn gebouwd het beste presteren binnen zoekmachines.

De kracht van MODX

De kracht van een MODX website ligt voornamelijk in zijn technische mogelijkheden. Waar Wordpress ook geschikt is voor beginners, is MODX meer een platform voor de technisch onderlegde. Ook biedt het een diepere mate van aanpasbaarheid en flexibiliteit en richt zich daarom ook meer op ontwikkelaars, bureau’s en gebruikers die op zoek zijn naar (complexe) maatwerkoplossingen.

Intuïtieve interface

Ondanks dat MODX gezien wordt als een CMS voor de meer technisch onderlegde, biedt het wel een intuitieve interface die de nadruk legt op het gemakkelijk toevoegen, bewerken en verwijderen van inhoud. Dit stelt bijvoorbeeld marketing- en communicatiemedewerkers om de website gemakkelijk up-to-date te houden met relevante content. 

Wat wij van het MODX CMS vinden

Voordelen

 • Flexibiliteit

  MODX is een zeer flexibel CMS dat ontworpen is om aan de unieke behoeften van elke website te voldoen. Het stelt ontwikkelaars in staat om op maat gemaakte oplossingen te creëren zonder beperkingen.

 • Krachtige templating

  MODX maakt gebruik van sjablonen (templates) die het ontwerpers en ontwikkelaars mogelijk maken om de presentatie van de website volledig te beheersen. Dit biedt een hogere mate van ontwerpvrijheid en consistentie.

 • Scheiding van content en presentatie

  Een belangrijk voordeel van MODX is de strikte scheiding tussen content en presentatie. Hierdoor kunnen redacteuren en contentbeheerders zich concentreren op het maken en bewerken van inhoud zonder zich zorgen te maken over het uiterlijk van de website.

 • Uitstekende performance

  MODX staat bekend om zijn efficiënte en schone code, waardoor websites die erop gebouwd zijn snel laden en goede prestaties leveren.

 • Veiligheid

  MODX besteedt veel aandacht aan beveiliging en regelmatige updates om ervoor te zorgen dat de websites die erop draaien veilig zijn tegen potentiële bedreigingen.

 • Multilingualiteit

  MODX biedt ingebouwde ondersteuning voor meertalige websites, wat handig is voor internationale bedrijven of websites met een divers publiek.

 • SEO-vriendelijkheid

  Met MODX kun je gemakkelijk SEO-vriendelijke URL's en metadata instellen, waardoor je de positie van je website in zoekmachines kunt verbeteren.

Nadelen

 • Minder standaard functionaliteiten

  Hoewel MODX flexibel is, komt het misschien niet met alle standaard functionaliteiten die je in andere CMS-platforms vindt. Dit kan leiden tot extra inspanningen en ontwikkelingstijd om de gewenste functies te implementeren.

 • Beperkte mogelijkheden voor ingebouwde e-commerce

  Hoewel MODX mogelijkheden biedt voor e-commerce via plugins, kan het standaard niet zo uitgebreide e-commerce-functionaliteit hebben als CMS-platforms die van nature zijn ontworpen voor e-commerce, zoals Magento of Shopify.

 • Afhankelijkheid van ontwikkelaars

  Vanwege de technische aard van MODX kunnen niet-technische gebruikers afhankelijk zijn van ontwikkelaars voor complexe aanpassingen en updates. Dit kan de kosten en de tijd die nodig is voor het beheren van de website verhogen.

 • Documentatie en ondersteuning

  Hoewel er een actieve gemeenschap is, kan het vinden van uitgebreide en gedetailleerde documentatie soms een uitdaging zijn, vooral voor minder bekende aspecten van MODX.

MODX en veiligheid

Als onze klanten vragen voor welk CMS ze het beste kunnen kiezen als het gaat om veiligheid, dan is onze antwoord MODX. MODX heeft nou eenmaal een goede reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid. Mede door de continue inzet van het ontwikkelingsteam en de zeer actieve community wordt het CMS gezien al één van de veiligste CMS-systemen.

Continue focus op veiligheid

Het ontwikkelingsteam van MODX heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Er wordt continu aandacht besteedt aan het verbeteren van de veiligheid door het toevoegen van best-practices en het doorontwikkelen van functies die de veiligheid waarborgen.

Betrokken community

MODX geniet van een zeer betrokken en actieve community van ontwikkelaars en gebruikers die graag bijdragen aan de veiligheid. De community monitort op mogelijke veiligheidsproblemen, identificeert en rapporteert deze. Dit stelt het ontwikkelingsteam om tijdig bij te spijkeren en de veiligheid te waarborgen.

We nemen graag al je zorgen uit handen

Naast dat we een nieuwe website voor je kunnen realiseren, kunnen we er ook voor zorgen dat je website gezond blijft, en blijft opereren.

Onderhoud

Onze IT support staat klaar om urgente complexe incidenten op te lossen. Onze ​​specialisten zijn beschikbaar voor het doorvoeren van kleine verbeteringen en het uitvoeren van maatwerkverzoeken.

Hosting

Ook kunnen wij jou van een stabiel netwerk voorzien met onze hostingservices. Onze managed services geven zekerheid op minimale downtime: je organisatie kan ongehinderd blijven opereren.

Ik wil meer informatie

SEO-vriendelijk CMS

MODX wordt gezien als het beste CMS voor SEO. We hebben gezien dat MODX websites het beste presteren in zoekmachines.

SEO techniek

Bij het bouwen van jouw website houden wij rekening met de eisen van Google om te voldoen aan SEO. Dit doen we met name op technisch gebied. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je website goed vindbaar is en goed vindbaar blijft. Heb je bijvoorbeeld al een WordPress website, en ben je van plan te verhuizen naar MODX? Dan voeren we een zorgvuldige SEO migratie voor je uit. We zorgen ervoor dat je je posities behoudt. 

Ook kunnen we je ondersteunen op inhoudelijk gebied. Daarvoor kun je bij ons terecht voor een SEO traject. Bekijk hier onze SEO diensten.

Digitale toegankelijkheid

Tijdens het ontwerpproces houden we rekening met de digitale toegankelijkheid van jouw MODX website. We zorgen ervoor dat jouw website voor iedereen toegankelijk is, ongeacht beperking, soort apparaat of platform. Om te voldoen aan alle eisen, maken we gebruik van de Website Content Accessibility Guidelines (WCAG).

Wil je een MODX website laten maken?

Is MODX het juiste platform voor jouw vraagstuk? En ben je tot de keuze gekomen dat je een professionele MODX website wil laten maken? Of heb je hier nog vragen over? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden al je vragen. 

Neem vrijblijvend contact met ons op
Bekijk case

Cases

Geen woorden, maar daden.

Bekijk alle projecten

Waarom kiezen voor Census?

 • Eerlijk
 • Positief
 • Klantvriendelijk
 • Flexibel
 • Meedenkend
 • Ervaren
 • Leergierig
 • Eerlijk
 • Positief
 • Klantvriendelijk
 • Flexibel
 • Meedenkend
 • Ervaren
 • Leergierig

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson: