Case KNOP

Online toegankelijkheid

Een volledig online toegankelijke en interactieve website

KNOP is specialist in digitale toegankelijkheid en helpt organisaties (met name overheden) sinds 2020 met online communicatie en dienstverlening. 

In samenwerking met Treffend & Co heeft Census gewerkt aan de techniek die de website van KNOP - samen met de bijbehorende content - volledig digitaal toegankelijk maakt. Bijvoorbeeld door de toevoeging van functionaliteiten die het mogelijk maken om de websites aan te passen qua kleurgebruik, contrast en manier van navigeren.

Project uitgevoerd in samenwerking met Treffend & Co
 • Richtlijnen

  Richtlijnen

  We hebben deze website volledig gebouwd op basis van de Web Content Accessibility Guidelines. Waarmee de website van Knop voldoet aan de officiƫle standaarden voor digitale toegankelijkheid.

 • Toegankelijkheid

  Toegankelijkheid

  De website is volledig toegankelijk voor mensen met diverse beperkingen op visueel en motorisch gebied. Zo is de website bijvoorbeeld toegankelijk voor mensen met geen of weinig zicht, volgens de standaard voor toegankelijke websites.

 • Techniek

  Techniek

  De gebruikte techniek op de website is anders: we gebruikten de juiste contrasten en de juiste lettertypes, aangeleverd door Treffend & Co. Zo is de hele website zonder muis te bedienen en leesbaar op diverse groottes. Ook voorleessoftware is te gebruiken op deze website.

KNOP: "Complexe zaken simpel maken is met deze website gelukt."

Eindresultaat

Anne-Frank Dekker van KNOP

"In 2020 zijn we gestart als KNOP met het geven van advies aan organisaties over digitale toegankelijkheid. Ons vertrekpunt voor de website was simpel. We kunnen geen advies geven als we niet laten zien hoe het hoort. Een element dat daarbij hoort is uitstraling. ‘Less is more’ geldt in het geval van digitale toegankelijkheid namelijk wel echt. 

In Census vonden we een technische partner die ons heeft kunnen helpen bij het digitaal toegankelijk maken van onze website en content. Tim heeft zich vanaf dag één verdiept in de materie en met ons meegedacht over de techniek. 

Het eindresultaat is een website voor KNOP die door onze gebruikers als zeer prettig wordt ervaren. Juist doordat er weinig opsmuk aan de website zit. Het kleurgebruik is overzichtelijk, evenals de paginastructuur. Je leest overal van links naar rechts en wordt niet geconfronteerd met onrustige beelden. 

We zijn als team blij dat dit het resultaat is geworden van onze samenwerking met Census. We denken dan ook al na over het vervolg. Hoe kan onze website beter en onze content toegankelijker? Eén ding is zeker: daar zoeken we Census tegen die tijd voor op!"

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • MODX CMS
  • Functionaliteit om contrast aan te passen
  • Functionaliteit om website zonder muis te bedienen 
  • Toegankelijk volgens de gestelde WCAG richtlijnen
Projectteam

Het brein achter dit project

Tim

Front-end developer / specialist in digitale toegankelijkheid

Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.