Case

Koppeling AFAS

Zo’n 6 jaar geleden hebben wij de site werkenbijcharim.nl gekoppeld aan het softwareprogramma Tangram. Nu 6 jaar later hebben we de koppeling vervangen door een koppeling met AFAS. Efficiënter en gemakkelijker.

Vraag vanuit de klant

Tangram is voornamelijk een softwareprogramma voor werving en selectie. Sinds kort is Charim bezig met HR-processen in AFAS, maar er liep ook nog een koppeling met Tangram. Dit zorgde ervoor dat de verschillende fases van een sollicitatieproces door elkaar heen liepen. Om ervoor te zorgen dat alles via één pakket beheerd kan worden, wilde Charim de vacatures op werkenbijcharim.nl inladen vanuit AFAS. Wij hebben de koppeling van Tangram vervangen door een koppeling met AFAS.

Functionaliteiten

Charim zet de vacature-informatie in AFAS. De koppeling haalt deze informatie op uit AFAS en zorgt dat dit op de werkenbijcharim.nl website wordt getoond. Op deze manier wordt de informatie via een makkelijke manier getoond aan de bezoeker. De data van de huidige medewerkers is allemaal verwerkt in AFAS, waardoor het voor de medewerkers makkelijker is om intern te solliciteren. 

Technische details

De koppeling haalt elk kwartier de actuele vacature informatie op uit AFAS. Binnen de website werkenbijcharim.nl wordt dit verwerkt tot een vacaturepagina. Op zo’n pagina kunnen interne en externe sollicitanten via een link solliciteren op de desbetreffende vacature via AFAS.

De site werkenbijcharim.nl draait via het CMS MODX. De MODX-package maakt het onderhoudt aan de koppeling makkelijk. Mochten er in de toekomst aanpassingen nodig zijn, dan scheelt dat op termijn (ontwikkel)tijd.

Resultaat

Al met al was de doorlooptijd, van aanvraag tot livegang, een maand. Charim beheert nu vanuit één systeem de vacatures en sollicitaties die via de website worden verwerkt. Daarnaast hebben medewerkers er ook profijt van doordat ze gemakkelijker intern solliciteren. Efficiënte processen, daar helpen wij graag aan mee!

Projectteam

Het brein achter dit project

Ryan

Developer

Matthijs

Developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.