Zorggroep Charim: toegankelijke website heeft de toekomst

 • Opdrachtgever

  Zorggroep Charim

Zorggroep Charim staat voor totaalzorg: liefdevolle zorg die verder gaat. De groep biedt een breed pakket van thuiszorg en dagbesteding tot revalidatie, verpleeghuis- en hospicezorg in de regio Veenendaal en Zeist. Daarnaast onderscheidt de Zorggroep zich van anderen in de markt door zich niet alleen te richten op de fysieke zorg. De mentale zorg en zorg bij levensvragen zijn minstens zo belangrijk. Dit begint voor het publiek al bij de eerste indruk van de organisatie in het digitale domein. Daarom kreeg Census de opdracht de huidige website kritisch te onderzoeken op toegankelijkheid en aansluitend een vernieuwde site te realiseren die op het veranderende zoekgedrag inspeelt. Het publiek oriënteert zich nu immers op andere manieren dan een paar jaar geleden.

Vragen vanuit onze klant

Diensten

 • Zorg- en dienstverlening
 • Welzijnsactiviteiten

Aantal personeel

 • 1700+

Nieuwe inzichten leidden ertoe dat Zorggroep Charim aan Census heeft gevraagd één centrale, corporate site te bouwen om de klantreis te verbeteren. Want het zoekende publiek heeft steeds minder geduld. Dat vraagt om eenvoud en sneller resultaat bij het zoeken op de site.

De huidige opzet met een eigen subsite voor elke vestiging legt meer nadruk op de verschillende merken van de Zorggroep, maar maakt vereenvoudiging lastig.

Daarom heeft Census gewerkt aan één website voor het overkoepelende merk, waar alle submerken zich niet alleen via de eigen pagina, maar ook gezamenlijk presenteren, zodat het publiek meteen kan zien wat de Zorggroep voor hen kan betekenen.

Eindresultaat

De technische functionaliteiten

De koppeling haalt elk kwartier de actuele vacature informatie op uit AFAS. Binnen de website werkenbijcharim.nl wordt dit verwerkt tot een vacaturepagina. Op zo’n pagina kunnen interne en externe sollicitanten via een link solliciteren op de desbetreffende vacature via AFAS.

De site werkenbijcharim.nl draait via het CMS MODX. De MODX-package maakt het onderhoudt aan de koppeling makkelijk. Mochten er in de toekomst aanpassingen nodig zijn, dan scheelt dat op termijn (ontwikkel)tijd.

 • De koppeling haalt elk kwartier de actuele vacature informatie op uit AFAS
 • De MODX-package maakt het onderhoudt aan de koppeling makkelijk. Mochten er in de toekomst aanpassingen nodig zijn, dan scheelt dat op termijn (ontwikkel)tijd.
 • digitale toegankelijkheid van de verschillende websites

Het brein achter dit project

 • Portretfoto van Rick

  Rick

  Teamleider, Projectmanager en Planner
 • Portretfoto van Gerson

  Gerson

  Directeur
 • Portretfoto van Tim

  Tim

  Senior front-end developer
 • Portretfoto van Gerson

  Gerson

  Directeur

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson: