Case

Bisoton: sterk in prefab beton

Wanneer je maatwerk levert is het lastig om een eenduidig antwoord te geven over kosten. Toch is de prijs wel een element waar (potentiƫle) klanten naar op zoek gaan wanneer ze je website bezoeken. Voor Bisoton - de producent van maatwerk betonwanden - zijn we daarom aan de slag gegaan met een offerte configurator waarin klanten hun eigen offerte kunnen samenstellen. Een slimme en transparante manier om antwoord te geven op de vraag wat een betonwand kost.

Behoefte klant

Bisoton is gespecialiseerd in beton. Vanuit de geautomatiseerde fabriek met eigen betoncentrale in Ede produceren zij geïsoleerde en massieve prefab betonwanden op maat. In opdracht van Wilhelm Marketing krijgt het team van Census de vraag om een nieuwe website te bouwen die past bij de huisstijl en aansluit bij het zoek- en oriëntatiegedrag van de klanten van Bisoton. Hiermee is onze team aan de slag gegaan. 

Technische details

De website van Bisoton is net als de meeste websites van Census gebouwd in ModX. Waarin de website zich onderscheid is de techniek achter de offerte configurator. In deze offerte configurator kan de klant in 4 stappen zelf een Bisoton product (tot in detail) samenstellen. Van de dikte tot aan de afwerking en structuur van het beton. Klanten krijgen hierbij ook de mogelijkheid om bouwtekeningen of afbeeldingen toe te voegen als bijlage voordat de offerte wordt verstuurd. Zo kan Bisoton snel schakelen vanaf het moment dat de offerte aanvraag binnenkomt. 

Dynamische content

Naast de offerte configurator bevat de website mogelijkheden voor het toevoegen van dynamische content op basis van filters. Door deze filters krijgen klanten op de projectpagina’s een overzicht te zien van de voor hen interessante projecten en worden er op de diverse productpagina’s gerelateerde projecten getoond wanneer een klant keuzes maakt voor bijvoorbeeld de dikte of afwerking van beton. Hierdoor ontvangen klanten online altijd direct de juiste relevante informatie. 

Resultaat

Het resultaat is een mooie en toekomstbestendige website voor Bisoton die aansluit bij de huisstijl en inspeelt op het zoekgedrag van hun klanten. 

Projectteam

Het brein achter dit project

Rick

Projectmanager

Stefan

Front-end developer

Tim

Front-end developer

Brian

Front-end developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.