Case

IKC

Wij houden van uitdaging. Dát hadden we bij dit project van het Interkerkelijke Kenniscentrum (IKC). We ontwikkelden 11 websites die met dezelfde techniek zijn opgebouwd. Het uitdagende zat ‘m in de techniek, die volledig nieuw was voor ons.

Vraag vanuit de klant

Via Treffend & Co kwam IKC bij ons terecht met de vraag of wij hun platformen konden samenvoegen onder het Kirby CMS. In dit systeem kan je efficiënt meerdere websites beheren vanuit een CMS. Kirby was voor ons onbekend, maar we wilden ons hier graag in verdiepen. Na intern overleg hebben we de knoop doorgehakt en zijn we de uitdaging aangegaan. We hebben verschillende kennissessies gehad om het systeem te leren kennen. Dit was zeker de investering waard!

Functionaliteiten

Onder IKC vallen verschillende stichtingen met allemaal een eigen site en doelgroep, zoals Bond Hervormde Zondagsscholen en Hervormd Jeugdwerk. Deze kleine websites hebben een soort etalagefunctie die bezoekers op een slimme manier bij de databank ‘Goed in vorm’ brengt. Dit is een website met allerlei materiaal en toerustingsuitingen die jeugdwerkers, docenten, ouders en ambtsdragers kunnen gebruiken bij het onderwijzen van kinderen. Functionaliteiten die op de websites terugkomen, zijn een uitgebreide zoekfunctionaliteit, een pop-up melding naar de site goedinvorm.nu en de verwijzing naar de verschillende partners.

Technische details

De 11 websites die onder IKC vallen, zijn gebouwd in het Kirby CMS. De achterkant van deze websites is dus hetzelfde. Hierdoor kunnen de contentleveranciers van IKC de content makkelijk in het CMS zetten en dit delen met de andere websites. Dit scheelt erg veel tijd en moeite.

Het voordeel is ook dat de websites elk op een eigen manier zichtbaar zijn voor de bezoekers. Uiteindelijk leiden alle websites naar het ‘leerhuis’ goedinvorm.nu. Hier kunnen bezoekers gemakkelijk materiaal, verwerking en toerustingsuitingen downloaden en aanschaffen.

Resultaat

IKC is erg blij met het resultaat en waardeert het dat Census de uitdaging aannam om het Kirby CMS te leren kennen. ‘Onze culturen matchten meteen. Census voelde onze manier van denken aan en geloofde in de aanpak met het Kirby CMS. Ze hebben geen urencultuur, maar zagen de uitdaging in een effectief, slim systeem dat klanten ontzorgt. Het is een samenwerking voor de lange termijn’, aldus Willem Kok, directeur-bestuurder IKC.

Projectteam

Het brein achter dit project

Tim

Front-end developer

Rick

Project manager

Niek

Front-end developer

Stefan

Front-end developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.