Case

Luxxout Bring it out!

Hoe vind je snel een Luxxout verkooppunt bij jou in de buurt? Juist. Via een overzicht met alle verkooppunten waarin je makkelijk kan filteren op regio en producten. Voor Luxxout ontwikkelt Census in samenwerking met Wilhelm Marketing een website met een zogenoemde dealer locator. Daarmee is een Luxxout verkooppunt zo gevonden.

Behoefte klant

Luxxout is ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardige producten die comfort en beschutting geven op het terras, het balkon of in de tuin. Van zonwering en windschermen tot aluminium. De producten van Luxxout worden door dealers door het hele land verkocht. Elke dealer beschikt over een eigen account waarin zij contactgegevens, brochures en prijslijsten kunnen vermelden. Daarnaast is het ook mogelijk om brochures en prijslijsten te bestellen via het eigen dealer portaal, zodat deze in de fysieke winkel neergelegd kunnen worden. 

Functionaliteiten

Verkooppunten is een overzichtspagina van alle Luxxout dealers. Aan de linkerkant worden alle dealers van Luxxout in een lijstweergave getoond. De kaart laat zien waar de dealers in Nederland zijn gevestigd. De pagina bevat bovenaan een zoekfilter waarmee het mogelijk is om te filteren op productcategorie. Hierdoor zien consumenten direct de juiste dealers in de buurt.

Elke dealer heeft een eigen detailpagina waarop onder andere openingstijden, adresgegevens en contactgegevens worden getoond. Mocht de klant op zoek zijn naar meer informatie? Dan kunnen zij contact opnemen met Luxxout via het formulier op de detailpagina van elke dealer. 

Technische details

De website van Luxxout is gebouwd in MODX. Via het eigen MODX systeem kunnen de medewerkers van Luxxout zelf wijzigingen aanbrengen in de website of nieuwe dealers aanmelden. 

Wanneer een nieuwe dealer zich aanmeldt bij Luxxout ontvangen zij van Luxxout een eigen dealer account. In dit dealer portaal kunnen zij contactgegevens vermelden, maar ook hun prijslijsten en brochures verwerken. Op die manier komt direct ook de eigen dealer detailpagina tot stand. 

Naast de functionaliteiten van de verkooppunten is er ook nagedacht over de snelheid van de website. Zo heeft Census een blogoverzicht ontwikkeld waarop de blogposts tijdens het scrollen worden ingeladen door middel van smooth animaties. Waardoor de blogposts niet in één keer worden geladen en de pagina de gewenste snelheid kan behouden.

 

Resultaat

De nieuwe website biedt consumenten de mogelijkheid om zich te laten informeren over de producten en verkooppunten van Luxxout waarbij ze zich via de blog en catalogus ook direct kunnen laten inspireren voor de opties van beschutting rondom het huis. 

De website geeft niet alleen een podium aan dealers, maar biedt Luxxout ook de kans om de eindgebruikers van hun producten rechtstreeks te benaderen. Een win-win voor zowel leverancier als dealer! 

Vervolg

Census werkt nu aan een nieuwe functionaliteit waardoor het naast productcategorie ook mogelijk wordt om verkooppunten te filteren op regio. Door het invullen van een postcode en regio worden de dichtstbijzijnde dealers in het overzicht geladen. Op die manier wordt het voor consumenten steeds makkelijker om een dealer in de buurt te vinden. 

Projectteam

Het brein achter dit project

Stefan

Front-end developer

Tim

Front-end developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.