Case

Veens Welzijn: voor het welzijn en geluk van Veenendalers

Hoe zorg je als nieuwe organisatie voor zichtbaarheid bij jouw doelgroep(en)? Door het ontwikkelen van een ijzersterke en goed vindbare website natuurlijk! Voor Veens Welzijn heeft Census een website gebouwd die niet alleen informatief gebruikt kan worden, maar ook een praktische functie bevat. Op de website van Veens Welzijn kunnen de inwoners van Veenendaal onder meer +Busvervoer, ruimte verhuur en activiteiten boeken.

Behoefte klant

Veens Welzijn is een organisatie die zich inzet voor het welzijn en geluk van de inwoners van de gemeente Veenendaal. De wijkcoaches, jongerenwerkers, vrijwilligers- en mantelzorgconsulenten bieden ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen rondom zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid en vrije tijd. Als nieuwe organisatie is het belangrijk dat zij zichtbaar worden voor inwoners van de gemeente Veenendaal. Het ontwikkelen van een website is een goede eerste stap. 

Functionaliteit van de website

De website van Veens Welzijn bevat functionaliteiten die voor zowel informatieve als praktische doeleinden worden gebruikt. Zo bevat de website nieuws en relevante informatie die inwoners van de gemeente Veenendaal kunnen raadplegen. Maar zijn er ook mogelijkheden tot interactie en contact. Bijvoorbeeld wanneer een inwoner zich wilt inschrijven voor een activiteit of behoefte heeft aan hulp of ondersteuning op één van de vlakken waarin Veens Welzijn ondersteund. 

Proces van A tot Z

De website van Veens Welzijn is in samenwerking met Treffend & Co tot stand gekomen. Na een brainstorm over doelgroepen en doelen heeft Treffend & Co de klantreis uitgetekend en de functionele wensen en eisen in kaart gebracht. Een stevige basis om aan de slag te gaan met het concept, de wireframes en het grafisch ontwerp. Toen dit eenmaal rond was is het team van Census aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de website van Veens Welzijn, die in januari 2022 officieel live is gegaan. 

Resultaat

Met het lanceren van de website heeft Veens Welzijn een eerste stap gezet om zichtbaar te worden voor inwoners van de gemeente Veenendaal. Daarmee is het belangrijkste doel behaald. De website bevat de (minimaal benodigde) informatie en functionaliteiten om hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan Veenendalers. Een mooi startpunt om vanuit hier verder te bouwen aan de naamsbekendheid en vindbaarheid van Veens Welzijn. 

Vervolg

Bij het uittekenen van de klantreizen is er ambitieus nagedacht over de toekomst van Veens Welzijn. Vanwege de behoefte aan snelheid is er besloten om te starten met een goede basis. Waar vanuit verder gedacht kan worden over die grotere ambities. Nu de eerste fase is afgerond wordt er gekeken naar de inhoud van de vervolgplannen en wanneer deze uitgevoerd kunnen worden.

Projectteam

Het brein achter dit project

Rick

Projectmanager

Stefan

Front-end developer

Tim

Front-end developer

Brian

Front-end developer

Niek

Front-end developer
Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.