Case Welzijn Zuidplas

Een website gebaseerd op vier concrete vragen

Een website voor meerdere doelgroepen

Welzijn Zuidplas is een samenwerkingsverband van Stichting Samen Zuidplas en NPV, afdeling Zuidplas. Een organisatie die veel verschillende doelgroepen bedient op het gebied van welzijn, zorg en (buurt)activiteiten.

Project uitgevoerd in samenwerking met Treffend & Co

Een website die voor meerdere doelgroepen goed werkt

Hun vraag was dan ook: hoe creëren we één website, waarop de juiste informatie voor al die doelgroepen goed samenkomt, zonder onoverzichtelijk te worden? Treffend & Co ging in gesprek met Welzijn Zuidplas en kon de informatie trechteren door deze op te splitsen in vier verschillende doelgroepen. Die doelgroepen zorgen er voor dat lezers met een paar klikken bij de juiste informatie terechtkomt.  

MODX is heel geschikt om die informatie goed te verdelen en te regelen, aan de hand van een duidelijke structuur: een filtersysteem. Het filteren van informatie is aan de achterkant mogelijk door diverse labels, die informatie koppelen aan de juiste pagina’s en doelgroepen. 

Eindresultaat

Een representatieve website boordevol producten en inspiratie

Redacteuren van de website kunnen nieuwe informatie en content vervolgens ook koppelen aan de goede pagina’s. Hiervoor hebben wij de interne trainingen verzorgd. In de vormgeving zie je dat terug door de vier vragen op de homepage:

Het resultaat is een overzichtelijke website, die de juiste content naar boven brengt bij de juiste doelgroep. De website is heel goed ontvangen!

    • Wil je iets doen?
    • Wil je iets leren?
    • Kunnen we je helpen?
    • Wil je graag helpen?
Projectteam

Het brein achter dit project

Bert

Software Developer

Matthijs

Developer

Case overzicht Volgende Case

Interesse?

Neem contact op met ons.