MODX website en koppeling met Ovatic

 • Opdrachtgever

  muZIEum

 • Datum

  Jan 2023 - Heden

Het muZIEum is een museum met impact, waar bezoekers ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij muZIEum staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal: een baan voor de één, een beleving voor de ander. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Wat was de vraag van de klant?

Diensten

 • Museum
 • Expedities

Aantal personeel

 • 70+

muZIEum heeft Census benaderd voor de ontwikkeling van een volledig nieuwe website, aangezien de vorige website sterk verouderd was. Daarnaast had muZIEum de specifieke wens dat de nieuwe website toegankelijk moest zijn voor een breed publiek. Daarom lag de focus op gebruiksvriendelijkheid, met functionaliteiten zoals de mogelijkheid om de tekst te vergroten of te verkleinen.

Naast een gebruiksvriendelijke website hebben wij ook een ticket reserveringssysteem geïmplementeerd. muZIEum stelde specifieke eisen aan het ticket reserveringssysteem, maar het voorgaande bedrijf dat het systeem beheerde, bleek te beperkt in functionaliteiten binnen dat raamwerk. Hierdoor kon het voorgaande bedrijf niet aan de behoefte van muZIEum voldoen dus namen ze contact op met ons. In een goed samenwerkingsverband hebben we de complexe wensen voor de nieuwe functies van het ticket reserveringssysteem gerealiseerd. 

Wat hebben wij gedaan?

De website van muZIEum is gemaakt in MODX. Een van de belangrijke toevoegingen is de implementatie van formulieren op de website, waarmee we de online ervaring voor muZIEum gebruikers hebben geoptimaliseerd. We hebben gebruiksvriendelijke formulieren toegevoegd die doorverwijzen naar het ticketsysteem. Hierdoor wordt het voor bezoekers eenvoudig om tickets te reserveren en het proces verloopt soepel. Speciaal voor groepsreserveringen hebben we uitgebreide formulieren ontwikkeld, waardoor het plannen van bezoeken voor grote groepen nu een moeiteloze ervaring is. Een andere handige toevoeging is het donatieformulier, waar gebruikers gemakkelijk een bedrag kunnen invullen en direct kunnen betalen. 

Naast de website en formulieren hebben wij ook een op maat gemaakte ticketflow ontwikkeld met behulp van Laravel & Nuxt.js, die volledig is geïntegreerd met het Ovatic ticketing platform via een uitgebreide API-koppeling. In tegenstelling tot standaardoplossingen biedt onze aanpak flexibiliteit, waardoor de volgorde van stappen kan worden aangepast, wat resulteert in een stapsgewijze begeleiding van gebruikers naar de juiste keuzes.

Om de gebruikerservaring te verbeteren, hebben we belevingen en horeca-arrangementen gescheiden in overzichtelijke secties. Hierdoor krijgen bezoekers een duidelijk overzicht en de mogelijkheid om gemakkelijk donaties toe te voegen aan hun transacties.
Onze geavanceerde functionaliteiten bieden de mogelijkheid om specifieke condities toe te voegen, zoals het automatisch uitsluiten van bepaalde activiteiten bij het kiezen van kindertickets. Daarnaast kunnen beperkingen worden toegepast op het boeken van horeca-arrangementen op basis van het gekozen tijdslot. Deze oplossingen dragen bij aan een geoptimaliseerde ticket ervaring voor de bezoekers van het muZIEum.

Resultaten

Wat is de uitkomst?

Na de succesvolle oplevering van de website en het werkende ticket reserveringssysteem, zijn we trots op het resultaat. Het aangepaste ontwerp en het toegankelijk maken van de website zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring.

 • Een tevreden klant
 • Een stijging in het aantal organische bezoekers
 • Een mooie gebruikersvriendelijke website/app

Samenwerking met Ovatic

Samen met Ovatic hebben wij het ticket reserveringssysteem voor muZIEum gerealiseerd.

Ovatic is de juiste partij in samenwerking met Census om bedrijven in de cultuur en evenementenbranche te ontlasten van een heleboel koppelingen. Het is een complete oplossing waarmee je volledige controle hebt over het gehele proces, van de eerste kennismaking tot aan de afrekening.

Ben je benieuwd wat Ovatic voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Neem dan hier contact met ons op

Het brein achter dit project

 • Portretfoto van Rick

  Rick

  Teamleider, Projectmanager en Planner
 • Portretfoto van Chris

  Chris

  Senior back-end developer
 • Portretfoto van Niek

  Niek

  Front-end developer
 • Portretfoto van Tim

  Tim

  Senior front-end developer

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson: