Een toegankelijke en overzichtelijke website

 • Opdrachtgever

  Utrechtzorg

 • Datum

  Oct 2021 - Mar 2022

Een site waar je veel moet klikken om op de gewenste pagina te komen. Iedereen weet hoe vervelend dit kan zijn. Ook Utrechzorg zag dit probleem bij hun website. Wij gingen voor hen aan de slag.

Vragen vanuit onze klant

Diensten

 • Arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn

Aantal personeel

 • 30+

Hoe kunnen we de website toegankelijker maken voor de bezoeker? Met deze vraag kwam Utrechtzorg bij ons. Zij merkten dat bezoekers sommige pagina’s van hun website niet konden vinden, omdat deze verborgen zaten achter een menu. Vooral voor mensen met een beperking kon de site best ingewikkeld zijn. Dit vroeg om het vernieuwen en het toegankelijk maken van de website.

Functionaliteiten

De website van Utrechtzorg functioneert voornamelijk als informatiebron voor de arbeidsmarkt in de zorgbranche voor regio Utrecht. Een aantal belangrijke functionaliteiten die hierbij aansluiten zijn onder anderen het nieuwsoverzicht en agendaoverzicht voor evenementen. Een uniek onderdeel wat ze aanbieden op de website is: de lerende regio. Dit is een kaart waarbij initiatieven worden getoond op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen. De website van Utrechtzorg is oorspronkelijk gemaakt in het Kirby CMS. Dit is het standaard CMS wat door de vorige webbouwer werd gebruikt. De klant was hieraan gewend, dus we hebben ervoor gekozen om het systeem te upgraden naar de nieuwste versie en de aanpassingen hierin door te voeren. Zo kan de klant op de gebruikelijke manier de content blijven plaatsen.

Eindresultaat

De nieuwe website van Utrechtzorg biedt bezoekers de nieuwste updates over de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Door de toegankelijkheid van de website, is deze voor een grote doelgroep makkelijk in gebruik. Wij hebben voornamelijk visuele aanpassingen doorgevoerd, zoals het herontwerp van de layout, de homepage en het nieuws- en agendaoverzicht. Verder lag de focus op het toegankelijk maken van de website voor mensen met een beperking, zoals kleurenblindheid of een motorische beperking. Zo is er een duidelijke navigatie en worden elementen sterk van elkaar onderscheiden door contrasterende kleuren.

 • Kirby CMS
 • Nieuwsoverzicht
 • Agendaoverzicht
 • Digitale toegankelijkheid

Het brein achter dit project

 • Portretfoto van Tim

  Tim

  Senior front-end developer
 • Portretfoto van Gerson

  Gerson

  Directeur

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson: