Offerte configurator

  • Opdrachtgever

    Next Venue

  • Datum

    Nov 2020 - Nov 2023

Wat gaat het ongeveer kosten? Het is één van de belangrijkste vragen die potentiële klanten van jouw bedrijf in hun achterhoofd hebben als ze zich online oriënteren. Met een offerteconfigurator op je website bied je prospects de kans om daar zelf achter te komen. Lekker laagdrempelig en helemaal van deze tijd! Census ontwikkelde zo’n applicatie voor Next Venue.

Vragen vanuit onze klant

Diensten

  • Platform voor evenementenlocaties

Aantal personeel

  • 30+

Next Venue is met zo’n 15 monumentale, industriële en circulaire locaties één van de grotere spelers in de Nederlandse evenementenbranche. Het bedrijf faciliteert jaarlijks honderden zakelijke evenementen. “We merkten dat organisatoren van evenementen in de beginfase op zoek zijn naar transparantie en zich graag zelf willen oriënteren op locaties. Online, op het moment dat het hun uitkomt en zonder dat ze meteen om een offerte hoeven te vragen”, vertelt Frank Berg, marketing manager van Next Venue.

Eindresultaat

De technische functionaliteiten

De offerteconfigurator van Next Venue is gebouwd met Laravel, een PHP-framework dat garant staat voor een stabiele en veilige applicatie. Voor de front-end van de tool werkten onze developers met Vue.js: lekker licht, flexibel en snel! De data in de offerteconfigurator komen via een API-koppeling uit het ERP-pakket AFAS Profit. Hierdoor hoeft Next Venue wijzigingen in mogelijkheden of prijsstellingen slechts op één plek door te voeren. Een speciaal ontwikkelde MODX-package zorgt ervoor dat Next Venue voor locatiewebsites ‘presets’ kan maken. De offerteconfigurator wordt door zo’n ‘preset’ al deels ingevuld, gebruikers hoeven in de tool dan alleen nog eventgerelateerde keuzes aan te vullen.

Door online selfservice te faciliteren neemt Next Venue een drempel voor potentiële klanten weg. Organisatoren die voorheen aarzelden of afhaakten omdat ze nog geen offerte wilden aanvragen, kunnen nu toch een eerste stap zetten. Zo haalt Next Venue door het faciliteren van selfservice meer leads binnen. Ook intern biedt de offerteconfigurator voordelen. “Voorheen was sales vooral druk met het maken en aanpassen van offertes. Hoe meer aanvragen we kregen, hoe meer mensen we daarvoor nodig hadden. Ook konden we maar beperkt onderscheid maken tussen koude en warme leads. Dankzij de offerteconfigurator zetten we daar een stap in en kan sales zich voortaan focussen op het toevoegen van waarde door mee te denken met organisatoren”, vertelt Frank Berg.

  • Offerteconfigurator
  • Laravel applicatie
  • Speciaal ontwikkelde MODX package
  • 'Preset' optie

Het brein achter dit project

  • Portretfoto van Rick

    Rick

    Teamleider, Projectmanager en Planner
  • Portretfoto van Chris

    Chris

    Senior back-end developer
  • Portretfoto van Tim

    Tim

    Senior front-end developer
  • Portretfoto van Gerson

    Gerson

    Directeur

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson: