Verhalen van je toekomstige collega's

Hoe is dat nou... werken bij Census. Wat kun je verwachten en waarom ga jij bij Census een glansrijke toekomst tegemoet? Lees de verhalen van onze collega's.

Tim

Tim

“In mijn vorige baan werkte ik bij een organisatie met een duidelijke hiërarchie. Helaas betekende dit ook dat mijn mening nog wel eens zonder blikken of blozen van tafel werd geschoven. Dat wilde ik niet meer.” In 2016 voegde Tim zich bij het Census-team als Front-end developer. 

 

“Als Front-end developer bij Census houd ik me onder andere bezig met: het slicen van templates, het testen hiervan op verschillende apparaten en browsers om zeker te weten dat de template en de functionaliteiten er goed uitzien. Je kunt gerust zeggen dat geen dag voor mij hetzelfde is. Dat is maar goed ook, want ik ben niet het type dat je elke keer opnieuw hetzelfde trucje moet laten uitvoeren. Dat is dan ook één van de redenen dat ik bij Census ben gaan werken.”

 

De belangrijkste reden voor Tim om bij Census te werken? ’De sfeer en de openheid. 100%. Als je potentie ziet in een bepaalde nieuwe techniek, krijg je ook de tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik zelf de kans gekregen om bepaalde frameworks te bouwen in Vue.js. Erg gaaf.” 

 

Hé Tim, wat vind je dan het leukste aan het werken bij Census? “De diversiteit en de mensen. De projecten die we bij Census uitvoeren lopen zo uiteen. Het ene moment maken we een website voor de bakker om de hoek en het volgende moment bouwen we een complexe front-end applicatie waar wel een jaar aan wordt gewerkt. Die afwisseling houdt het werk leuk. Daarbij werken we in een klein, maar gezellig team. Ik zou eigenlijk gewoon willen zeggen: kom erbij!”

Functie:

- Front-end developer

Specs:

- Nieuwsgierig 
- Doelgericht
- Analytisch

Hobbies:

- Rugby
- Muziek
- Reizen

Rick

Rick“Ik zocht naar een organisatie met de focus op techniek en een open cultuur.” Dit vond Rick bij Census in eerste instantie als developer. Inmiddels werkt hij hier zo’n 3,5 jaar maar is nog lang niet uitgekeken: “Ik help Census graag verder groeien!”


“Wat ik leuk vind aan werken bij Census? De verantwoordelijkheid die ik krijg. Zo bepaal ik voor het overgrote deel zelf hoe ik een project inricht en aanpak.” Toch houdt het team oog voor elkaar dankzij de open cultuur: “We helpen elkaar graag en meedenken wordt hier echt gewaardeerd.”


Het mooiste aan Census vindt Rick toch wel de focus op techniek. “We proberen altijd te gaan voor opdrachten met technische uitdagingen. Daar wordt niet alleen ik, maar het hele team blij van!”


Volgens Rick onderscheidt Census zich door de talentontwikkeling van de medewerkers. "Mijn analytische talenten werden opgemerkt. Zo ben ik naast mijn werkzaamheden als developer doorgegroeid naar een combinatierol waarbij ik nu ook verantwoordelijk ben voor de planning en de calculaties."

Functie:

- Planner & Calculator
- Developer

Specs:

- Leergierig
- Nauwkeurig
- Doelgericht
- Analytisch

Hobbies:

- Koken
- Formule 1
- Darts

Motto:

Iedereen kan het roer vasthouden als de zee kalm is.

We praten elkaar en klanten niet naar de mond, maar geven eerlijke, opbouwende feedback.

Stefan

Stefan

Stefan kwam binnen als stagiair en ontwikkelt zich nu verder van front- naar back-end developer. 

Dat is precies wat hij zo mooi vindt aan werken bij Census. “Er is ruimte voor je eigen ontwikkeling.”


Onder andere dankzij de dagelijkse stand-up stimuleert Census die ontwikkeling: “Het delen van punten die goed of minder goed gaan, daar groei ik van!” Daarnaast overlegt het team via Slack, waar ook de nodige humor in voorbij komt. “Wil je hier werken, dan moet je wel tegen een beetje sarcasme kunnen!”


Verder richt Stefan zich op supportwerkzaamheden en neemt dit zoveel mogelijk uit handen van de andere developers. “Zo kunnen zij zich ongestoord focussen op de techniek.” Ook dat vindt Stefan mooi aan Census. “Naast dat we werken met de beste technieken, zoeken we ook naar de beste kwaliteit in de nazorg. Wat we maken moet ook echt bruikbaar zijn en blijven.”

Functie:

- Support Engineer
- Developer

Specs:

- Multitasker
- Klantgericht
- Vriendelijk

Hobbies:

- Uitgaan
- Gamen
- Reizen

Motto:

Als iedereen hetzelfde denkt, dan denkt er niemand na.

Jouw verhaal toevoegen?

Bekijk gerust eens onze vacatures of kom met ons in contact via het formulier onderaan de vacaturepagina. We maken graag tijd (ook 's avonds of in het weekend) om je te leren kennen!